Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи в Пловдив сертификат за

...
Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи в Пловдив сертификат за
Коментари Харесай

Световен гигант прави фабрика в този български град, търси 110 души за работа

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева връчи в Пловдив документ за предпочитан капиталов план " Фабрика за асемблиране на ел. артикули ниско напрежение “ на " Шнайдер Електрик България “ ЕООД. Размерът на инвестицията на компанията е 107 млн. лева и се планува откриване на 110 нови работни места, съобщи " Пловдив 24 ". 

Инвестиционният план е обвързван с нова индустриална база, в която ще бъдат внедрени финален клас технологии и ново съоръжение, въглеродно неутрални строителни материали и потребление на възобновими източници. 

" Работим целеустремено за това България да се утвърди като привлекателна дестинация за вложители с положителни и предвидими условия. Подкрепяме и фирмите в страната да модернизират производствата си и да внедряват нови технологии “, разяснява министър Стойчева. 

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на финален клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновими източници на сила и други.

Крайната цел е реализацията на " интелигентна индустриална постройка “ - със документ Smart factory, по отношение на световните вътрешни стандарти на " Шнайдер Електрик “ за покриване на критериите за платинен LEED документ и стандарт Advanced Lighthouse на Световния стопански конгрес, с който ще се трансформира в първата от този тип индустриална постройка в Централна и Югоизточна Европа. 

На връчването на документа по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) участваха още изпълнителният шеф на " Тракия икономическа зона " Пламен Панчев и шефът на дирекция " Насърчителни ограничения и планове “ в МИР Елена Пищовколева. 

От 6 юни 2023 година досега МИР издаде 23 документа за вложения по ЗНИ. Планираните вложения са в размер на близо 510 млн. лева, по които ще се разкрият 2022 нови работни места в София, Видин, Бургас, Кърджали, Омуртаг, Стара Загора, Свищов, Русе, Шумен, Пловдив, Русе и Перник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР